Spindlar och hemlängtan

Idag är det lördag och vi har vår enda lediga dag i veckan, då vi kan umgås hela familjen och göra vad vi vill av vår tid. Måndagar är vi också lediga, jag och Andreas, men då är barnen i skolan. Det har varit en varm, solig och skön dag, som de flesta dagar är här. Vi skojar ofta om att vintrarna här i Australien är så hårda… Men ibland, på kvällarna, är det faktiskt riktigt isande kallt -inomhus.
Husen är inte isolerade och är allmänt lite slarvigt byggda (fast de flesta ser väldigt bra ut) så när det kryper ner emot 10 grader utomhus så är det nästan lika kallt inne. Jag förstår inte riktigt varför de bygger så att det är stora springor mellan dörrar och golv. Det är dumt både med tanke på kylan och giftspindlarna. Ja… spindlarna, ja… på något konstigt sätt så vänjer man sig. Vi har haft några giftiga spindlar runt husknutarna, Funnel-Web och Red-Back, och en Huntsman (”lågrisk-spindel”=man dör inte av bettet) men eftersom vi inte har behövt dras med dem inne i huset så känns de inte så farligt. Och de dör ju faktiskt av gift-sprayen som man kan spraya dem med (om man vågar gå tillräckligt nära). Värre är det med kackerlackorna; de kan t.o.m. överleva en tvätt i diskmaskinen om det vill sig riktigt illa. Fast de är ju inte giftiga, bara väldigt äckliga. Så… nu har jag berättat allt det som är negativt med Australien. Utom en sak; ni är inte här. Det är också ett minus. 😉
Funnel-WebFunnel-WebHuntsmanHuntsman

Juho (se ”Vänner”) ska gifta sig på lördag! Skulle gärna vara där. Men han blir ju gift ändå. Och Riikka, hans blivande fru (kolla in Juhos hemsida, finns under länkar), är helt ljuvlig! Fina och Andreas F. (titta under ”vänner” igen) ska på bröllopet, Andreas ska vara bestman. Bra att någon från ”gänget” kan vara där. 🙂
Ibland saknar jag alla där hemma så det gör ont. Det är en konstig känsla att längta efter människor så men inte ändå vilja byta bort det vi får vara med om nu… Det är lättare att veta att det är en viss tid som gäller. När vi åkte iväg visste vi inte hur länge vi skulle vara borta och det var svårt. Nu när vi har bestämt att vi kommer hem efter ett år här så känns det som att vi verkligen vill hinna få ut så mycket som möjligt av tiden här. Men er kärlek och era förböner är viktiga!