To bring the best out of people

Jag hade fått en kommentar av Oskar igår, mera tankar om det där med att tro och vänskap hör ihop. Han skrev att man behöver tro på Gud och tro på den andra människan. Så sant… Jag tror att det där med att ha tro på den andra människan handlar om att försöka se som Gud ser. Jag menar, när han ser på mig -eller någon annan- så ser han ju aldrig ett hopplöst fall… Gud ser alltid vad som inte ännu är… och jag tror att vi behöver göra det också. Följden av att jag bara ser det som existerar nu, det som finns i en människas liv -mitt eget och andras- blir ofta att jag bara blir tyst… eller så påpekar jag vad som inte är bra. Men när jag bara försöker se förbi det, när jag ser med nåd på mig själv och mina medmänniskor så öppnas en helt ny värld; jag får hopp och mitt hjärta fylls av kärlek.

Väldigt mycket styrs av vad vi talar ut med vår mun. Vi kan bryta ner och bygga upp med det vi säger och inte säger. Jag tror att vi kan tala liv in i människor, just genom att ha tro på dem -genom att försöka se dem som Jesus ser dem. Jonathan Wilson undervisade vid Hillsong, på lördagsmötet, om ”How to bring the best out of people” och han sa bl.a. att vi behöver tala ut det som vi vill att en människa ska vara… Istället för att ta fasta på det vi kan se (för vi ser ofta problem) hos människor så ska vi ”tala till det som ännu inte är”… Det gör så mycket att ta sikte på framtiden och tala ut vad man vet att Gud kan göra, och kommer att göra, i en människas liv!
”…Honom som gör de döda levande och kallar på det som inte är, som om det vore till.” Rom. 4:17

Något av det mest fantastiska i livet är när man får se hur en människa, som är sårad av livet och har låga tankar om sig själv, börjar räta på ryggen och får glädje och liv i ögonen… bara för att någon tror på dem och älskar dem!

Från en sak till en annan… Jag har fått veta att en hel del människor läser min blogg -också personer som jag aldrig ens hade tänkt mig att skulle vara intresserade. Kul! Det gör ju att det känns ännu mer motiverande att skriva. Jag älskar när ni kommenterar..! Se nu bara vad som hände som en följd av Oskars kommentar… 😉
Andrea praising