C S Lewis -citat

Läste en sak, för ett och ett halvt år sedan, som C. S. Lewis skrivit:
”Att älska över huvud taget är att vara sårbar. Älska något så kommer ditt hjärta säkert att kramas samman och kanske krossas. Om du vill vara säker på att ha hjärtat oskadat, får du inte ge det till någon, inte ens till ett djur. Linda omsorgsfullt in det i fritidsintressen och små lyxsaker, undvik att bli engagerad, lås in det i själviskhetens skrin eller kista. Men i det skrinet -säkert, mörkt, stillastående, unket- förändras det. Det krossas inte. Det blir okrossbart, outgrundligt, oförbätterligt. Alternativet till lidande, är fördömelse. Det enda ställe utanför himlen där du kan vara helt skyddad från kärlekens faror och störningar är helvetet.” (C. S. Lewis)

Fick det i min hand idag igen och tyckte fortfarande att det var lika bra, så jag ville dela det med er… Låter kanske inte så positivt hela citatet, men helt allvarligt; vem har inte upptäckt att det gör ont att älska… Man kan inte gömma sig för smärtan, bara bestämma sig för att älska trots den. Jag har ofta tänkt på Guds kärlek till oss i det här sammanhanget. Hur mycket smärtar inte vår motsträvighet honom. Och ändå fortsätter Han att älska. Det går inte ens att slå ifrån sig och säga ”men Han är ju Gud” för hans bud till oss är att vi ska älska varann. Inte bara när allt känns bra.

”How many times have I broken Your heart, but still You forgive if only I ask. How many times have I heard You say; draw near to me. Everything I need is You…” (från All for Love/ God He Reigns -Hillsong)
Låt oss älska varann som Han älskar oss. Låt oss älska för att Han älskar. 🙂
Ha en underbar dag!

Vänskap