Underbara människor

Vet ni hur det känns, som kvinna och mamma, att få veta att man ska vara på en plats för att bli fotograferad med hela familjen -för att ens bild eventuellt ska med i en broschyr som mer eller mindre sprids över hela världen- fyra timmar innan det ska bli av och dessutom samtidigt inse att man nätt och jämnt kommer att hinna byta kläder och än mindre göra sig (och resten av familjen) fin..??? Jag vet det, efter idag… Men det är bara att lägga all önskan om att försöka vara perfekt (vilket jag ju ändå aldrig lyckas med) åt sidan, svälja stoltheten (igen) och göra sitt bästa. 🙂 Man har ju rätt att säga nej… men det gör man bara inte. Det är en ära att bli tillfrågad. Låter kanske konstigt, men de som varit här ett tag -och insett proportionerna och ”excellensen” i allt- förstår vad jag menar. 😉 Jag vet inte vad som är bättre; att de använder bilden eller inte. Elias gjorde i alla fall sitt bästa för hålla tillbaka grimaserna så att fotografen skulle få åtminstone en bild som går att använda…

De senaste dagarna har jag tänkt en del på generositet… Vad är egentligen generositet? Vad är det att vara generös? Generositet är frikostighet, givmildhet, storsinthet, ädelmod, vänsällhet och att vara generös är att vara frikostig, givmild, rundhänt, spendersam, offervillig, flott, gästfri, storsint, gentil; godhjärtad, välvillig, tolerant (enligt Synonymordboken, Göran Walter).

Det har så lite med pengar att göra… Det handlar så mycket mer om inställning, om attityd. De människor jag känner som är generösa är de mest attraktiva och ”fria” människor jag vet. De är generösa med sin uppmuntran, med sina ord, och villiga att offra sin tid, sina pengar (när de har sådana), sin omtanke, sin kärlek och sin ork… Allt utan att fundera på vad de får i sin tur, utan att räkna på ”vinst och förlust”. En generös människa tycker inte att det räknas bort från henne om det går bra för andra och gläder sig verkligen med de som är glada.

Jag blev så glad av att tänka på detta… Jag blir glad av generösa människor för de påminner mig om Guds enorma välvilja och generositet som är så mycket större. Jag är så tacksam för alla generösa, underbara människor som Gud välsignat mitt liv med! Tack Jesus! Och puss och kram på er alla som gör mitt liv rikare genom er kärlek och uppmuntran…!!!