• Macko, Tobbe & Mattis •

De som känner mig bra vet att jag är ”mäkta stolt” över mina tre småbröder… De är alla väldigt olika, men har samma sjuka humor. Eller… åtminstone Macko och Tobbe har sjuk humor… Mattis tycker väl mest att de är ganska roliga och knäppa. 😉

Macko är äldst av småbröderna. Han är två år yngre än jag, fast folk brukar i allmänhet tro att han är äldre -vilket jag ju tar till mig av så mycket jag hinner. Macko brukar kontra med att säga ”Det är bara för att du är så barnslig, Maria!”… 🙂 Macko är gift med Lotta och de har två barn; Axel och Amanda. Han är lärare (klasslärare och slöjdlärare), trummis, har en egen firma (”Wacco Personal Drums” -designar och bygger trummor) och bygger hus. Han är en tänkare som älskar att lösa problem och skriva ”djup-knasiga” dikter. Och han älskar att spela dum. Om du träffat honom och han verkar som att han inte fattar vad du säger, vad du menar eller annars bara inte verkar vara riktigt med: gå inte på det! 😉

Tobbe är nästa brorsan i ordningen. Fyra år yngre än Macko. Bor och jobbar i Umeå, Sverige. Finns ingen i vår familj som är så ”djupdykande” och analyserande, och samtidigt så hysteriskt rolig, som Tobbe..! Han och Macko tillsammans blir… hysteriskt. Blir intressant att läsa deras samlade dikter när de nå’ngång ger ut dem. Tobbe är helt otroligt duktig på datorer (Mac) kombinerat med grafik och tryck. Han läser massor av böcker, jämt. Han sjunger ofta och bra. Tobbe är helt fenomenal på att improvisera när han sjunger, hittar på texter vart efter bara… Inte alltid så väldigt vettiga grejor, men ”fyndiga”. 😉

Mattis är minstingen. Nio år yngre än Tobbe, alltså femton år yngre än jag..! Han är den vi alla frågar om hjälp när det gäller datorer. Speciell om det gäller datorer i kombination med musik. Han är otroligt musikalisk. Fråga honom om vilka instrument han kan spela… t.o.m. flöjt! 😉 Mattis är ingen tänkare alls. Om man frågar honom hur nå’nting känns för honom så säger han antagligen att han inte har tänkt på det. Han bekymrar sig helt enkelt inte. Om ni ringer hem till mina föräldrar och bara Mattis är hemma så be honom skriva upp ert ärende, annars glömmer han antagligen att tala om det för mamma och pappa… 😉

Alla mina bröder är väldigt omtänksamma, mjuka och kärleksfulla. (Jag har inte alltid upplevt Macko och Tobbe så, eftersom vi haft ganska vilda fighter när vi växte upp. Och de två enade sig alltid mot mig och gjorde idiotiska, fast ganska listiga, saker som att hälla vatten under min dörr när jag höll för den så att de inte skulle komma in… 😉 Fast även om jag var arg på mina bröder så skulle jag ha försvarat dem mot vem och vad som helst, när som helst.) Jag är så otroligt tacksam för dem! Tänk att jag har så ljuvliga bröder, som bryr sig så mycket om mig, om oss..! Puss på er gulleskruttar! 🙂

Brorsorna