Helhjärtat

Att göra saker av hela hjärtat, allt man tar sig an, det är väl att leva fullt ut… att försöka göra det bästa av det Gud lagt i ens händer för tillfället… att ha stora drömmar och veta vart man är på väg men samtidigt leva i nuet och göra det bästa av vad man har nu. Jag vill leva så att jag känner att jag lever. Jag vill älska, gråta, sörja, skratta, sjunga, skriva, jobba, tillbe, prisa, tro… av hela hjärtat..!

Brian Houston undervisade ikväll om vad ”complacency” (betyder ungefär ”självgodhet”) har för effekt i människors liv. Han sa bl.a. att vi ofta tror att varmt och kallt är motsatser, och kärlek och hat osv. men att det inte är vad Jesus säger… Enligt bibeln är ljum motsats till varm och likgiltighet motsats till kärlek. Kyla och hat är bättre än ljummet och likgiltigt… (Oj… Tänk så många människor jag är likgiltig inför, tänkte jag då… Ouch.)

”You were born with a purpose! Don’t live your life in indifference (=likgiltighet)! Be passionate! Live your life with passion..! Pray that you would always be able to cry with those who cry and rejoice with those who rejoice. Jesus was moved with compassion… We are a lot more alive in pain than in indifference ! Let us pray that we would always be moved..!” (Brian Houston)

Ja… vad kan man säga… Amen. 🙂

brottningElias och Emil i en helhjärtad brottnings-match…