UpdateUppdatering

It’s time for my blog to get a new look. It goes with all the other changes in our lives. A lot’s happening at once now… 🙂

We left the wonderful Sydney (and the Sun and the Heat) last Saturday and flew home to Finland. Everything went well and 28 hours later we arrived at Vantaa (2 pm on Sunday). My parents and my grandfather we’re there to pick us up. Isabella came with some stuff I left at her place. It was lovely to see them all. I was not prepared for the shock I got from the cold… I’d been trying to prepare myself for going from 30°C to -15°C but you cannot imagine until you’ve been there. It felt like it was very hard to breathe. The next day I was used to it already. Maybe because it was only -10°C… 😉

My parents and my grandpa took the kids with them to Sweden and me and Andreas stayed with Juho and Riikka ’til the next day. On Monday we hung out with Andreas F, Juho and Tatjana for a while until we had to go to Vantaa, to the Airport, again for our flight to Amsterdam.

We have had lovely days full of action in the Netherlands. We stayed in Emmen (190 km from Amsterdam) at Danielles house. We saw Volendam (the place which all of us tourists think about as ”the real Holland”), Amsterdam (the House of Anne frank and the Van Gogh Museum among other things) and a whole lot of countryside (it’s weird how much it reminds us about Finland)…

The reason for us going to Amsterdam was that Prisca and Fernando (friends from Hillsong) were getting married and I was the Photographer. The wedding was wonderful and the pictures good. 🙂

Today we flew from Amsterdam to UmeĂ„ (Sweden) via Oslo (Norway) and Stockholm (Sweden). It’ll be good to stay here with the family for a few days and only relax. I’m so happy about the snow here in UmeĂ„! Lovely!Dags för ett nytt utseende pĂ„ min blogg. Det passar bra nu nĂ€r mycket hĂ€nder i vĂ„rt liv (igen) och mĂ„nga andra förĂ€ndringar sker. 🙂

I lördags lĂ€mnade vi det underbara Sydney (och solen och vĂ€rmen) för att flyga hem till Finland… Allt gick bra och ca 28 timmar senare landade vi i Vanda dĂ€r mina förĂ€ldrar och min morfar och mötte oss. Isabella kom dit med saker som jag lĂ€mnat hos henne. Det var underbart att se dem alla. ”Köld-chocken” jag fick av att komma frĂ„n 30°C till -15°C var jag inte beredd pĂ„ fast jag hade försökt tĂ€nka mig hur det skulle vara. Det kĂ€ndes bokstavligen som att det var svĂ„rt att andas. nĂ€sta dag hade jag redan vant mig och det kĂ€ndes som helt okej temperatur. Men sĂ„ var det ju lite varmare ocksĂ„; bara -10°C… 😉

Barnen for med mina förĂ€ldrar och moffa till Åbo för att ta bĂ„ten till Sverige. Jag och Andreas sov hos Juho och Riikka i Helsingfors. NĂ€sta dag (mĂ„ndag) umgicks vi lite med Andreas F, Juho och Tatjana innan vi for ut till Vanda igen för att flyga till Amsterdam.

Jag och Andreas har haft sköna och hĂ€ndelserika dagar i Holland. Vi bodde i Emmen, ca 190 km frĂ„n Amsterdam. Vi har hunnit se Volendam (det som vi utlĂ€nningar tycker att Ă€r ”det riktiga Holland”), Amsterdam (Anne Franks hus och Van Gogh museĂ©t, bl.a.) och en hel del landsbygd (mĂ€rkligt, förresten, hur mycket det liknar Österbotten)…

Orsaken till att vi kom oss till Holland var att tvĂ„ av vĂ„ra vĂ€nner frĂ„n Hillsong, Prisca (frĂ„n Holland) och Fernando (Mexico) skulle gifta sig och jag skulle fotografera dem. Bröllopet var hĂ€rligt och bilderna blev bra. 😉

Idag flög vi frĂ„n Amsterdam till UmeĂ„ (via Oslo och Stockholm) och förutom ett borttappat bagage sĂ„ har allt gĂ„tt riktigt bra med det ocksĂ„. Ska bli skönt att vara hĂ€r med familjen nĂ„gra dagar och bara slappna av. Jag Ă€r sĂ„ glad att det Ă€r snö hĂ€r i UmeĂ„! Underbart. Imorgon ska jag ut och busa med barnen i snön. 🙂