De bästa dagarna

I lördags var jag och lyssnade på Harry Holtti och kören Ichtys i Pingstkyrkan här i Jakobstad. Min brorsa trummade, så jag bara måste ju gå dit..! Och jag såg verkligen fram emot att få träffa Harry igen och alla andra ”bekantingar” som jag visste att skulle vara med. Kan man bli annat än imponerad av Harry?!? Jag vill hålla på som honom när jag är 96 år… 😉

Harry sjöng en sång som jag har hört förr men aldrig riktigt fastnat för men nu tyckte jag bara att texten var så bra:

Det finns dagar när allt går i moll.
Besviken på mig själv att inte räcka till
för Dig och människor runt omkring.
Men ändå vill jag sjunga min lovsång till dig

Halleluja, halleluja, halleluja, halleluja

Det finns dagar när allt går i moll.
Besviken på min nästa som handlat kärlekslöst,
som sårat mig och andra med sitt ord.
Men ändå vill jag sjunga min lovsång till dig.

Halleluja, halleluja, halleluja, halleluja

Det finns dagar när allt går i moll.
Besviken på en prövning som aldrig vill ta slut,
på ensamhet som endast Du förstår.
Men ändå vill jag sjunga min lovsång till dig.

Halleluja, halleluja, halleluja, halleluja

Det finns dagar när allt går i moll,
men Du är alltid med mig.
Du säger: Var vid gott mod!
Just därför vill jag sjunga min lovsång till dig

Halleluja, halleluja, halleluja, halleluja

Det kan vara lätt att bli besviken, men när vi bestämmer oss för att sjunga lovsånger till vår Herre ändå (Gud är god!) så tas fokus från oss själva och vår värld och sätts på Gud och hans möjligheter istället. Plötsligt så ser förutsättningarna mycket bättre ut och det blir lättare att släppa besvikelsen (som ändå bara skadar oss själva och som vi egentligen inte har nå’n ”rätt” till)…

Jämför dig inte med andra -ingenting någon annan har räknas bort från dig. Lita på att Gud leder dig, lev för Jesus på den plats du är just nu och tjäna honom på det sätt du har möjlighet till just nu. Gå när du upplever att Herren säger till dig att gå och stanna när du ska stanna.

Finns det något bättre än att veta och känna att man är på rätt plats just nu..? Jag tror inte det finns mycket som klår det. Inte för mig i alla fall. Jag mår så bra när det är så. Trots att det finns en hel del saker som kan vara jobbiga och vardagen verkligen inte är utan problem så är jag helt tillfreds. Underbart! De är absolut de bästa dagarna i livet. De gånger jag inte är tillfreds så upptäcker jag oftast att det är för att mina tankar har börjat kretsa enbart runt mig själv -jag, mig och mitt. 😉

Vi blev intervjuvade för JT (Jakobstads Tidning) om vårt år i Australien. Reportern frågade om det var värt allt besvär och alla kostnader att dra iväg med hela familjen. Och jag kunde inte svara annat än att det var det bästa vi kunde göra… just då. Nu är det bästa vi kan göra att bo här och göra det vi gör här. Så är det. Australien-året är och har varit en välsignelse på många sätt och jag är så tacksam för det. Jag och hela familjen har fått så mycket och vi har alla växt på ett sätt som vi inte hade kunnat göra här hemma. Ändå känns det inte som någon höjdpunkt i livet att hålla fast vid och leva kvar i… Höjdpunkten är varje ny dag som jag vet att jag är där jag ska -var jag än är. ”The best is yet to come!”