Längtan till havet

Jag brukar ha svårt att berätta för människor ”varifrån jag är” för jag har inte bott hela min barndom på ett ställe. Men jag är väl ”mest” från Replot… för där bodde jag från att jag var sju år tills jag flyttade hemifrån som 18-åring. En sak är i alla fall säker; jag är en ”skärgårds-människa” och jag har ett enormt behov av att vara vid havet med jämna  mellanrum. Jag har tillbringat en stor del av mitt liv vid havet, också de perioder vi inte har bott nära havet så har jag i alla fall varit vid havet på somrarna. När vi bodde i Sydney (2005) så bodde vi ca 30 km från havet och det var långt bort, tyckte jag… så jag tog  mig in till centrum titt som tätt och gick längs piren i Darling Harbour eller Circular Quey eller köpte biljett till nå’n av färjorna bara för att få vara på havet en stund.

Igår blev min längtan till havet för stor, trots att jag var vid havet en stund i söndags, så jag och Jenna körde ut till Emsalö så att jag skulle få andas lite havsluft. När jag stod där ute kändes det som att jag var i Österbotten. Så nu längtar jag dit också. 🙂

Havsvy1 havsvy2 Havsvy3