”Miljöförstörda” barn

Här är några bilder på våra barn och en av deras kusiner från när de höll gudstjänst med/för sina föräldrar. Elin predikade -med hjälp av religionsboken de använder i skolan, Emil spelade gitarr och alla barnen sjöng.

Elin barnen Emil

Våra barn håller gudstjänster, ger konserter (med koreografi) och har dansuppvisningar (oftast till fartfylld lovsångsmusik). Emil brukar ha ”Hillsong-möte” i vardagsrummet, med allt vad det innebär i hans värld; ficklampor och färgpennor som är riktade som strålkastare i rummet, planscher utanför som talar om vad som är på gång, coola jeans, gitarr och Hillsong-dvd. När jag var liten ställde vi till med teater, hittade på pjäser… fast mest byggde vi själva teaterscenen (den var turkos, vit och rosa). Våra barn verkar annorlunda än vi… och ”bättre”… på nå’t sätt… Helt klart ”miljöförstörda” i alla fall. 😉

När jag studerade till fotograf i Nykarleby blev vi som var kristna ett tag anklagade (av andra elever) för att sprida ”propaganda” och vissa uttalade att de inte tycker att man får prata om Gud i skolan och försöka påverka människor med budskapet om Jesus. Orsaken var att skolan ska vara ett område fritt från ”påverkan”… *skratt* -I konstskolan där allt är tillåtet… så länge man inte anser sig ha hittat ett svar. 😉

Men allvarligt… är det inte lite såhär det är? Inbillar man sig att man inte påverkas av det lärarna säger (eller inte säger) eller av lärarnas attityder och livsinställning? Eller att man inte påverkas av det man ser på internet eller av allt destruktivt som finns i t.ex. konstvärlden (och som anses ”fint”, anses vara riktig konst)..? Jag vill ”påverka” mina barn så mycket jag kan, jag vill ge dem trygghet, sunda värderingar och mycket kärlek. Men viktigast av allt: jag vill att de ska få förstå att Gud älskar dem, att tryggheten och livet finns i honom!