Grekland

Jag läser en bok som heter ”Dagligt liv i antikens Grekland” (av Robert Flacelière, 1959). Intressant. Seriöst. Jag brukar inte läsa sån’a böcker, men jag ska på ett ”Theological Seminar” i Grekland och de har bett att vi ska ”läsa in oss lite” på kulturhistorien. Passar mig utmärkt. Lite svårt känns det ibland att hålla reda på alla nya fakta (det är ingen liten, tunn bok jag har valt…) -jag skulle ju gärna lära mig det jag läser också- men det går bra så länge jag inte stressar. Dessutom är det extra roligt att göra detta då jag inte måste ändå (de var noga med att påpeka att vi inte ska ta stress för det -de kommer att se till att vi vet det vi behöver veta).

Nu har jag i alla fall lärt mig om ”bronsmannen” och andra intressanta typer och om gatustrukturer (eller frånvaro av dem), byggnader och om atenarna och spartanerna och hur olika deras livsstilar var… och en hel del annat. Hoppas jag orkar och hinner läsa hela boken innan jag flyger till Aten nästa vecka. 🙂

Ja, på tal om det: I’m so blessed! Jag får åka till Grekland helt gratis!!! Underbart! (Hade inte kunnat åka annars.) Tack till Missionskyrkan och tack till Svenska Kulturfonden -och mest av allt: Tack Gud!!!

Kollade in vädret… typ 30°C och sol hela tiden. Hoppas de har rätt i sin prognos. 🙂

Grekland