Mina dagböcker

Jag har suttit och läst mina ”dagböcker” (böcker där jag skriver ”allt”; dagbok, sånger, planering, anteckningar, drömmar m.m.) från 2002 och framåt… Vet inte om det är så klokt egentligen… Märkte att det blev ganska jobbigt. Inte för att livet var speciellt jobbigt kanske, utan för att där kan jag läsa vad jag drömde om och vad jag trodde på (som inte ännu blivit och som kanske aldrig blir av, och en del som jag vet att finns i framtiden), om människorna som stod mig så nära på många sätt och som på olika sätt inte finns så nära nu… Det mesta som står i mina böcker är bra saker, där finns mycket kärlek, uppmuntran och glädjeämnen. Ändå vill jag inte stanna upp vid dem för länge, för jag har märkt att det är så lätt att drömma sig tillbaka till det som varit. Det är lätt att fastna i det förflutna -både pga bra saker och dåliga (kanske ännu mer då det har varit riktigt bra tider än då det varit dåliga)- istället för att se framåt och veta att det bästa ligger fortfarande framför. Och det tror jag att det gör! Livet med Gud blir bara bättre ju längre jag går med honom. Jag sträcker mig efter det som ligger framför.  🙂

Idag mådde jag inte så bra… Jag grät en stund och sen skrev jag en lovsång. Sen mådde jag bra igen.

Idag fick vi veta att mamma kommer och hälsar på lagom till Elins födelsedag. Jubel i stugan! 🙂

God is my refuge and my fortress…!

Love and blessings.

-Maria