Gospelkörhelgen och annat

Med glädje och iver finslipades allt inför konserten… ”You covered me. Hands of protection all around me…” Mikael är helt underbart bra på att inspirera och undervisa..! Han får alla att ge sitt bästa. Det är ett nöje att iaktta honom i samspel med deltagarna på gospelkörhelgen. Precis som det brukar gick det mesta bättre på konserten än på genrepet. Fast jag borde ju inte uttala mig desto mer, utan det borde någon göra som inte var inblandad… 🙂

Jag kan inte låta bli att vara imponerad av vår kör; de är så duktiga! Vi har bara haft övningar varannan vecka, sångarna är mellan 16 och 70 år gamla och många har ingen erfarenhet av att sjunga gospel… Men de lär sig så snabbt! Och de klarar det jättebra! Fint jobbat, Missian Gospel Choir! 🙂 Och tack Mikael! 🙂

Jag förstår fortfarande inte hur det gick till riktigt, det här med att jag och Elna startade en gospelkör… det liksom bara hände… Men jag är glad att det blev så. Jag lär mig mycket. Det känns som att jag ”tagit mig vatten över huvudet”, ibland… men sån’t gillar ju jag. Och oftast är det bara roligt och inte svårt och jobbigt alls. 🙂

Vår körhelg var helt underbar, tycker jag. Gemenskap, glädje, mycket skoj och skratt blandat med effektivt övande och finslipande… Mikael gjorde som sagt ett strålande jobb och likaså kören och musikerna (Dick Gustafsson, Tatjaana Kuivas, Babo Björkell och Popp Gustafsson). Tack igen, alla! Här kommer några bilder från helgen. Bilderna från konserten är tagna av Andreas Åsvik.

Blessings.

Övning Milke

Kören7 Milke2 Kören6 Kören3 Milke3 Kören5 Kören4