Citat och annat

Oj då! Jag har faktiskt inte lagt till något på bloggen sedan juni..! Bara lite på facebook… Men nu är det dags. Jag börjar med lite grejor som funnits på facebook redan några dagar…Dagens citat (29 september)Igår blev det en lite värre dag än vanligt då det gäller våra matvanor… pga olika saker som hände. På kvällen, då vi satt och åt, konstaterade jag att det var första gången på hela dagen som barnen åt ett vettigt mål mat. Jag tyckte synd om dem och sa ”Ja, int’ har ni ju nå’t lätt liv, ni..!” varpå Elias (han som beskrev mig som ”kind of a strange, nice person”) blixtsnabbt svarade ”Jo, det är visst lätt! Det är bara finskan som är svår!” :)Några timmar tidigare satt vi vid kaffebordet med gäster (ett äldre par som aldrig hade besökt oss tidigare). Elin var inte där och jag sa till Emil att han skulle säga till Elin att vi skulle fika. Efter en stund kom Emil till bordet och sa ”Elin (som då satt på wc) kommer snart. Hon håller på och torkar sig.” ”Tack för att du meddelade” sa jag (ironiskt, eftersom jag tyckte att det var onödigt att han berättade vad hon höll på med på wc), och Emil ryckte på axlarna och svarade ”nå du sa ju att jag skulle det”. Andreas förklarade åt honom att jag varit ironisk och att jag menat att vi inte ville veta vad Elin gjorde just nu. ”Men jag kunde ju inte veta att ni inte ville veta det!” svarade Emil då. Nej… hur skulle han kunna veta det… 🙂I wanna write… (5 oktober)… I wanna pour out my heart and try to form the letters to words that actually describe my thoughts… both the good and the bad stuff… but it seems hard to get it out. It’s ok, though… Maybe I’ll write a song about it… ;)Speaking of writing songs; Emil (8 yrs old) and Elin (11 yrs old) wrote one about friendship the other day. Pretty cool. 🙂 Emil plays the piano and sings and he made the music… and Elin sings with him, and she wrote most of the lyrics. Emil played and sang it at school and his teacher liked it so much she had all the kids singing it at their music lesson. 🙂 Go kids!