Att se förbi ytan

Ibland är det svårt att slita blicken från en vacker, färggrann yta… Jag älskar färger och kan gå omkring länge och njuta av snygga färgkombinationer då jag får syn på sådana (…kläder som hänger på rad, papper i en bokhandel, möbler i ett rum…). Det känns som om jag aldrig tröttnar på de snygga ytorna… då det gäller saker. Då det gäller människor är det en annan sak. Ytan imponerar inte alls. Jag tycker om att se människor i ögonen, att prata öppet och nära. Jag tycker det är viktigt att se dem, inte bara titta på dem. Jag tror att det betyder så mycket för alla människor att bli sedda och bekräftade. Jag tror att det kan betyda skillnad mellan liv och död ibland. Och ändå missar jag så många… för att jag går omkring i mina egna tankar… eller har för bråttom… eller helt enkelt för att jag inte orkar se just då. Idag har jag själv -igen- fått känna av hur stor skillnad det kan göra att någon ser. Bra att bli påmind. <3