Tankar i vårsolen

Våren är här! Underbart! Idag satt jag i solskenet på trappan med mitt kaffe, utan ytterkläder. <3 Jag älskar ljuset och värmen och kan mycket väl tänka mig att leva i ett land där årstidsväxlingarna knappt märks och temperaturen inte blir lägre än +5°C. Sedan är det ju en annan sak då man börjar se på andra fördelar och nackdelar i Finland jämfört med andra länder… Än så länge vinner Finland. Trots vädret. 🙂
Före året i Australien tyckte jag inte att vintern var ett problem. ”Det är väl bara att klä på sig!” sa jag ofta då folk tyckte det var kallt. Mörkret berörde mig inte heller speciellt… Jag var bara van med att ”det är så här”. Idag när jag satt på trappan och njöt av solen började jag tänka på just det; jag tyckte det var okej för jag hade aldrig upplevt nåt annat. Jag hade aldrig bott i ett land där det inte blev ordentlig vinter tidigare… jag hade inte ens varit ”till södern” på semester. Men när vi bodde i Australien med hela familjen -och fick uppleva en ”vinter” där det var 17°C dagtid då det var som kallast (ca 5°C på nätterna)- insåg jag att man inte måste bo i kylan. Det var som att äta ett blått piller (eller var det rött) och plötsligt inse något som varit en verklighet och sanning hela tiden men som jag bara inte hade sett (fast jag naturligtvis hade hört om det, sett bilder och därför vetat att det är så). 😉
Människor funkar väl så… man tror att man har koll på läget… och så plötsligt ser man en skymt av en sanning man inte insett, ”poletten trillar ner”. Man vet saker men förstår inte. Det kan gälla ytliga saker som väder och vind…. eller djupare, livsförvandlande insikter. 🙂
Ha en underbar dag, alla! Njut av solen och värmen..! <3