Vilket liv!

Jag är så fylld av tacksamhet till Gud för det liv jag får leva..! Oftast bara njuter jag och skrattar och tycker att livet är spännande. Och, jo, det är tungt mellan varven och ibland tänker jag att det inte är lätt att vara jag… och ibland gråter jag mycket… bara för att livet kan vara just så tufft… Men t.o.m. då det är som värst inser jag att livet är härligt och inspirerande. Jag inser att de saker som är tunga i mitt liv är så små problem mot vad man skulle kunna ha… och jag har det så bra! Är så tacksam för familj och vänner, tacksam för alla människor i mitt liv, och för att vi lever och att de flesta av oss är friska. Är tacksam för att alltid få vara mätt, att ha ett hus att bo i, att vara fri att tro, tänka, säga och tycka vad jag vill… Är tacksam för att få studera det jag tycker är intressant och att få hålla på med sådant som jag tycker om… Listan blir hur lång som helst. Det är spännande att låta DHA (den Helige Ande) tala och leda och att bara få vara med och se vad som händer. OCH det blir bättre med åren. 😛

Den senaste veckan/veckorna har varit fyllda till bredden på många olika sätt. Jag har haft (och har)mycket att göra då det gäller studierna och hade bl.a. några närstudiedagar i Åbo och Elin har förberett sig både för FM-uttagningar och Spanien-resa… förutom allt annat som är på gång i en sjupersonersfamilj. I allt detta finns det rum för människomöten. Underbart! 🙂 Förra tisdagen mötte vi två nya vänner, Antti och Karin. De liftade utanför Prisma och vi fick förmånen att ha dem som gäster i vårt hem den natten.

Antti och Karin

Jag hade kurs i Pedagogiskt ledarskap i Åbo, sista träffen med tent och allt… Jag fick bo hos Jenna och Christer (fast Christer var inte hemma). TACK Jenna! <3 Elias kom dit också, med ett kompisgäng… de skulle på Magic-turnering (don’t ask…). Hur kul som helst! Jag älskar att umgås med min son! Han är så behaglig och härlig! En skön typ, helt enkelt. Vi hann inte umgås så värst mycket, dock… dels pga. min kurs och dels pga. hans engagemang i Magic-grejen… 🙂 Det var soligt och skönt i Åbo… Jag njöt av att gå längs ån i solskenet.

Taget genom tågfönstret på väg till Åbo...
Taget genom tågfönstret på väg till Åbo…

 

Skönt att sitta utomhus vi ån och njuta av sol och kaffe...
Skönt att sitta utomhus vi ån och njuta av sol och kaffe…
Precis såhär härligt var det... :)
Precis såhär härligt var det… 🙂

 

På söndagen for jag till Jyväskylä med första morgontåget för att se på när Elin tävlade om en plats (eller flera) i FM i Street dance. Andreas och flickorna skulle komma dit med bil. Vi var alla mycket imponerade av Elin och hennes dans-kompisar. Elin är såååå duktig! Tycker jag. 🙂

That's my girl!
That’s my girl!
Elin och Anna tävlar i duo-kategorin för vuxna... De hade gjort koreografin själva och de var jätteduktiga! Tyvärr gick de inte vidare...
Elin och Anna tävlar i duo-kategorin för vuxna… De hade gjort koreografin själva och de var jätteduktiga! Tyvärr gick de inte vidare…

Elin och Anna tävlar i duo-kategorin för vuxna... De hade gjort koreografin själva och de var jätteduktiga! Tyvärr gick de inte vidare...

Elin och Anna tävlar i duo-kategorin för vuxna... De hade gjort koreografin själva och de var jätteduktiga! Tyvärr gick de inte vidare...

Elin och Anna tävlar i duo-kategorin för vuxna... De hade gjort koreografin själva och de var jätteduktiga! Tyvärr gick de inte vidare...

"Pikkuryhmä"-kategorin för vuxna... Elins gäng fick silver i söndagens tävlingar och gick vidare till FM-final i Vanda! Bra jobbat!!!
”Pikkuryhmä”-kategorin för vuxna… Elins gäng fick brons i söndagens tävlingar och gick vidare till FM-final i Vanda! Bra jobbat!!!

"Pikkuryhmä"-kategorin för vuxna... Elins gäng fick silver i söndagens tävlingar och gick vidare till FM-final i Vanda! Bra jobbat!!!

"Pikkuryhmä"-kategorin för vuxna... Elins gäng fick silver i söndagens tävlingar och gick vidare till FM-final i Vanda! Bra jobbat!!!

"Pikkuryhmä"-kategorin för vuxna... Elins gäng fick silver i söndagens tävlingar och gick vidare till FM-final i Vanda! Bra jobbat!!!

"Pikkuryhmä"-kategorin för vuxna... Elins gäng fick silver i söndagens tävlingar och gick vidare till FM-final i Vanda! Bra jobbat!!!

IMG_8075

Elin dansar med småtjejerna i pausen... just innan vi skulle åka hem... och just innan brandalarmet gick... ;)
Elin dansar med småtjejerna i pausen… just innan vi skulle åka hem… och just innan brandalarmet gick… 😉

I morse åkte vår Elin-älskling iväg till Spanien med andra som studerar spanska i Korsholms Gymnasium… Hon ska vara borta tio dagar och jag saknar henne redan! Jag brukar njuta så av att märka hur nära vi är varandra och hur bra vi kan prata och förstå varann och hon sprider så mycket glädje här hemma, så tio dagar är lääääänge ska ni veta. Men jag är glad att hon fick åka iväg! Det kommer att vara bra och skönt för henne! 🙂

Min vappen och 1:a maj går i studerandets tecken. Jag tog paus några timmar igår kväll för att vi skulle umgås med våra tonåringar och spela lite spel och så… men annars så… skriver jag arbeten i didaktik och pedagogik och historia (förutom nu då jag gör det här). Det ni. 😛 Ha en skön, ledig dag! <3